پلیس+10 مرکز رشت
پلیس+10 مرکز رشت زیرمجموعهای از خدمات الکترونیکی ارائه شده توسط پلیس در کشور است که در دفاتری به نام دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه میشود.
خدماتی مانند وظیفه عمومی، صدور کارت سوخت، تعویض گواهینامه رانندگی، صدور گذرنامه، صدور گواهی عدم سوءپیشینه کیفری ( تشخیص هویت)، صدور گواهی پروانه کسب (جواز اماکن عمومی)، خدمات یارانه و… از جمله خدمات ارائه شده در دفاتر پلیس+10 است.
راهنمای کامل گرفتن پاسپورت
اولین چیزی که برای سفر خارجی به آن احتیاج دارید پاسپورت (گذرنامه) است. فرقی نمی کنه که سفر زیارتی باشد و یا تفریحی و دانشگاهی. این قانون برای تمام افرادی که قصد خروج از کشور را دارند گرفتن پاسپورت اجباری است. البته کار سختی نیست و فقط کافی است مدارک خود را آماده نمایید. در این نوشته به شما کمک می کنیم تا با روند گرفتن پاسپورت آشنا شوید.
مرحله اول: مراجعه به دفاتر پلیس+10
محل صدور و تعویض گذرنامه، دفاتر پلیس +10 است. در این دفاتر، یک فرم در اختیار شما قرار میگیرد که باید آن را پر کنید و مدارکتان را داخل پوشه ای قرار دهید. گفته شده که تا چند وقت دیگر، این پوشه بهطور کلی از فرایند صدور یا تعویض گذرنامه در سراسر کشور حذف خواهد شد. فعلا برای تهیه پوشه میتوانید به مراکز پستی مراجعه کنید و بعد از تهیه مدارک، راهی دفاتر پلیس +10شوید.
در دفاتر خدمات پلیس +10 باید مراحل زیر را طی کنید:
مرحله دوم: مدارک لازم برای پاسپورت آقایان و بانوان
بخش اصلی کار صدور یا تعویض گذرنامه، همین جمع و جور کردن مدارک لازم است. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی یا تأییدیه ثبت احوال برای تمامی متقاضیان، جزو نخستین مدارک به حساب میآید. اگر قصد تعویض یا تمدید گذرنامهتان را دارید باید اصل آخرین گذرنامهتان را هم تحویل دهید.
یک قطعه عکس 6در 4رنگی با زمینه سفید هم باید به مدارکتان ضمیمه کنید. یادتان باشد نباید بیش از 6ماه از تاریخ انداختن این عکس گذشته باشد. درضمن آقایان بدون کلاه، عینک، کراوات و زیورآلات و آرایش خاص مو و محاسن باید عکس بگیرند بهطوری که پیشانی و گوشها مشخص باشد. همچنین رنگ لباس و زمینه عکس یکسان نباشد. خانمها هم با حجاب کامل، بدون آرایش و زیورآلات عکس بگیرند.
مدارکی که ميبايست توسط کليه متقاضيان ارائه گردد:
موارد مربوط به بانوان
موارد مربوط به آقايان
– ارائه اصل و کپي کارت پايان خدمت يا معافيت صرفاً هوشمند(کارتهای قدیمی اعتبار ندارند) و يا موافقتنامه سازمان وظيفه عمومي برای مشمولین.
نکاتی که خانم ها برای گرفتن پاسپورت توجه کنند
برای صدور گذرنامه، یکسری مدارک اختصاصی هم لازم است. خانمها برای گرفتن گذرنامه نیاز به اجازهنامه رسمی همسر دارند. آنها باید به دفترخانههای اسناد رسمی بروند و یک اجازه محضری از همسرشان بگیرند. بانوان مقیم خارج احتیاجی به اجازه محضری همسر ندارند همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابلقبول است.
بانوانی که همسرشان فوت کرده، باید اصل گواهی فوت همسر یا اصل شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه باید اصل طلاقنامه را ارائه کنند. در ضمن این اجازه نامه فقط برای خانمها نیست بلکه فرزندان زیر ۱۸ سال هم نیاز به اجازه محضری از سوی پدر یا قیم قانونی دارند. مدرک اختصاصی آقایان هم که معلوم است؛ ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت البته فقط نوع هوشمند قابلقبول است.
مرحله چهارم: هزینه گرفتن پاسپورت
حالا که مدارکتان را بهطور کامل فراهم کرده و در پوشه مربوطه گذاشتهاید باید هزینهها را هم پرداخت کنید. بخشی از هزینهها مربوط به عوارض نیروی انتظامی و شهرداری و بخشی هم مربوط بهخود هزینه دفاتر پلیس+10و هزینههای پستی و… است. نکته اساسی در این زمینه این است که بخش واریزی بهحساب شهرداری و نیروی انتظامی را به هیچ وجه نباید از طریق اینترنت یا عابربانک پرداخت کنید یا باید مستقیم به بانک ملی بروید و فیش بگیرید و یا اینکه از طریق دستگاههای کارتخوان موجود در دفاتر پلیس +10اقدام کنید.
مرحله پنجم: پاسپورت بوسیله پست برایتان ارسال می شود
کار شما به پایان رسیده و حالا باید منتظر پست شدن پاسپورت به نشانیای که اعلام کردهاید باشید. حدود 6تا 8روز زمان میبرد تا گذرنامه به شما تحویل داده شود. البته ممکن است این زمان بهدلیل مراجعه پستچی و نبودن شما در نشانی ارائه شده بیشتر هم بشود. درضمن ممکن است که استعلامهایی که اداره گذرنامه برای شما میگیرد هم با مشکل مواجه شود که این مشکلات به شما اطلاع داده خواهد شد. این نکته را هم یادتان باشد که همه افراد بالای 6سال برای گرفتن گذرنامه باید به دفاتر پلیس+10بروند و در پایان کار، رسیدی دریافت کنند. این رسید را باید در زمان آمدن پستچی، به او تحویل دهید تا گذرنامه را تحویل بگیرید.
گم شدن و تعویض پاسپورت
هزینه گرفتن پاسپورت مجدد
آگاهی از خدمات گرفتن پاسپورت با ارسال پیامک به 1100
اگر در زمان انتظار برای گرفتن گذرنامه هستید و میخواهید که از انجام مراحل کار مطمئن شوید لازم نیست شال و کلاه کنید و به دفاتر پلیس +10بروید. شما میتوانید با سامانه پیامکی 1100این مراحل را پیگیری کنید. برای اینکه مطلع شوید که چطور با این سامانه کار کنید، یک علامت سؤال (؟) به همین شماره پیامک کنید. با فرستادن عدد 1به این سامانه، عضو این سامانه میشوید.
چند نکته درباره مدارک پاسپورت
عکس دختران بالای 5سال باید با حجاب کامل باشد.
افراد بالای 15سال باید شناسنامه عکس دار ارائه کنند.
آقایان بالای 50سال احتیاج به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
افراد زیر 15سال باید گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه یا گذرنامه عکس دار ارائه کنند.
برای کودکان زیر 6سال، والدین کودک با حضور در دفاتر باید یک قطعه عکس از کودک خود در مدارک قرار دهند.
در مورد بازنشستگان نظامی که 5سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفاظت یگان مربوطه الزامی است.
بازنشستگان نظامی که 5سال از بازنشستگی آنها میگذرد باید اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارائه دهند.
نظامیان شاغل باید نامه موافقت حفاظت یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه و پس از ثبت، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه کنند.
قوانین گرفتن پاسپورت برای مشمولین خدمت سربازی
مشمولین وظیفه عمومی نسبت به افرادی که پایان خدمت یا کارت معافیت دارند باید مراحل بیشتری را برای دریافت گذرنامه (آن هم با شرایط خاص) سپری کنند. افرادی ذکوری که سن آنها ۱۸ سال تمام باشد، مشمول خدمت وظیفه به حساب میآیند اما عدهای به دلایل مختلف کارت معافیت دریافت میکنند ولی سایرین مشمول به حساب آمده و برای خروج از کشور باید مواردی را پشت سر بگذارند.
مشمولین میتوانند از طریق سفرهای علمی، زیارتی، سیاحتی، ورزشی، مطالعاتی، کاری–ماموریتی و دورههای مشترک از کشور خارج شوند و البته این کار نیز نیازمند اقداماتی است. مشمولین برای خروج از کشور براساس سفری که قصد انجام آن را دارند، باید مبلغی را به عنوان وثیقه به بانک بسپارند.
اما باید بدین نکته نیز توجه داشت که مشمولین برای خروج از کشور نباید غیبت داشته باشند. دانشجویان مشمولی که مایل به دریافت گذرنامه برای سفر مطالعاتی هستند، در مقطع کارشناسی ارشد میتوانند ۶ ماه و در مقطع دکتری ۱۲ ماه خارج از کشور باشند.
مشمولین بعد از ورود به کشور نیز برای دریافت مبلغ وثیقه باید خودشان در محل وظیفه عمومی حضور داشته باشند.
نوشتن یک دیدگاه