خدماتی که دفاتر پلیس +۱۰ انجام میدهند
کلانتریها یکی از مکانهایی هستند که عموم مردم در طول روز با آن زیاد سر و کار دارند. اما خدمات پلیس فقط به این مکان خاص محدود نمیشود. راهور، اداره گذرنامه، سازمان نظام وظیفه عمومی و دیگر خدمات ریز و درشت دیگری که شاید فکرش را نکنید به پلیس مربوط میشود. یکی از مهمترین سازمانهای خدماتی در تحقق دولتهای جدید که تأثیر بسیار زیادی بر ابعاد گوناگون اجتماع دارد، نهاد پلیس است .
همین نهاد پلیس که با بطن جامعه درگیر است در جهت تحقق دولت الکترونیک از سال ۱۳۸۲ به راهاندازی دفاتر پلیس+۱۰ پرداخت. با راهاندازی این دفاتر انجام بسیاری از اموری که مربوط به پلیس بود به صورت الکترونیک قابل انجام شد. تا قبل از راهاندازی دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) خدمات انتظامی نظیر صدور گذرنامه-تعویض و صدور المثنی گواهینامه-اجرائیات و… بهصورت حضوری در اماکن و مقرهای انتظامی نظیر پلیس راهور ، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی به مردم ارائه میشد ولی با راه اندازی این دفاتر سعی شد تا دسترسی آسان و بهتر افراد جامعه به جنبههای خاصی از خدمات انتظامی فراهم شود.
سازمان ناجا نیز به عنوان یکی ازسازمانهای تامین و ایجاد امنیت ملی و نهادهای خدمات رسانی دولتی، در راستای مشتری مداری وتکریم ارباب رجوع سعی بر این دارد تا با رصد فعالیتهای سازمانی و خدماترسانی خود نسبت به جلب رضایت مردم در زمینههای مختلف انتظامی و خدماتی با راهاندازی دفاتر پلیس+۱۰ و بهرهگیری از امکانات IT اقدام کند. عمده خدمات پلیس+۱۰ شامل خدمات وظیفه عمومی، کارت سوخت، گواهینامه رانندگی، گذرنامه و برخی موارد دیگر است.
طرح پلیس+۱۰ با سه خدمت عمومی گذرنامه، گواهینامه، اجرائیات (تخلفات راهنمایی و رانندگی) در سال ۸۲ آغاز شد و به تدریج تعداد دفاتر در سطح کشور افزایش پیدا کرد و کانون آنها به بخش خصوصی واگذار شد. هدفگذاری اولیه، ارائه ۱۰ خدمت از خدماتی بود که پیشتر در ناجا ارائه میشد. حال در این مقاله سعی داریم تا به شما بگوییم دفاتر خدمات پلیس +۱۰ متولی انجام چه امور انتظامی هستند.
دفترچه نظام وظیفه
قانون خدمت اجباری در سال ۱۳۰۴ در کشورمان به تصویب رسیده است. از خدمت سربازی در قانون اساسی صحبت به میان آمده است و مطابق این قانون تمام مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، به جز مواردی که استثنا شدهاند، باید به خدمت سربازی بروند. حال برای رسیدن به خدمت سربازی باید اموری انجام شود تا یک سرباز بتواند خدمت سربازی خود را آغاز و یا به پایان برساند.
این امورکه قبلا در سازمان نظام وظیفه قابل انجام بود حالا از طریق دفاتر پلیس +۱۰ هم قابل پیگیری خواهد بود. از جمله این خدمات خرید دفترچه راهنمای وظیفه عمومی، خدمات اینترنتی وظیفه عمومی، خدمت تعویض کارت معافیت یا پایان خدمت، خدمت صدور المثنی کارت معافیت یا پایان خدمت و سایر خدمات وظیفه عمومی است. باید گفت که انجام هر کدام از این کارها لازم به داشتن مدارک مخصوص و انجام هزینههای مربوط به همان خدمت است.
کارت سوخت
به تازگی ماشین خریدهاید و منتظرید که کارت سوختتان بیاید اما نمیدانید برای پیگیری باید چه کاری انجام دهید؟ یا کارت سوخت خود را گم کردهاید و نمیدانید باید برای گرفتن کارت المثنی به کجا مراجعه کنید؟ تمامی خدمات مربوط به کارت سوخت در دفاتر پلیس+۱۰ قابل پیگیری هستند. شما به نسبت خدمتی که از دفاتر خدمات پلیس +۱۰ میخواهید مدارک خود را آماده میکنید و بعد به این دفاتر مراجعه میکنید. خدمات مربوط به کارت سوخت اعم از پیگیری صدور کارت سوخت، صدور المثنی کارت سوخت و رفع مسدودی کارت سوخت خودروهای دیزلی است.
تمدید گواهینامه
گواهینامه جزو مدارک مدت دار است و به دلیل کوچک بودن امکان دارد گم شود. شخصی که قصد تمدید گواهینامه و یا گرفتن گواهینامه المثنی دارد میتواند با مدارک لازم و با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ کار خود را پیش ببرد.
گرفتن گذرنامه
اگر جزو آن دسته از افراد باشید که فقط برای تکمیل مدارکتان گذرنامه گرفتهاید و یا جزو افرادی باشید که استفاده کمی از آن میکنید حتما از قوانین مربوط به گذرنامه و مدت زمان استفاده از آن آگاه نیستید. قبل از به وجود آمدن دفاتر پلیس +۱۰ تمامی خدمات مربوط به گذرنامه در اداره گذرنامه انجام میپذیرفت اما با به وجود آمدن پلیس+۱۰ تمامی خدمات مربوط به گذرنامه مانند صدور، تعویض، تمدید و دریافت شناسه را میتوانید از این دفاتر پیگیری کنید.
سایر خدمات
اما خدمات دفاتر پلیس +۱۰ تنها به مواردی که گفته شد اطلاق نمیشود. خدماتی نظیر خدمت درخواست گواهی تأیید عکس، خدمت اعلام فقدان اسناد، مدارک و وسایل، خدمت صدور وضعیت خلافی خودرو، خدمات اطلاعات اقتصادی خانوار (یارانه)، خدمت درخواست گواهی پروانه کسب، خدمت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه و خدمت اخذ علائم بیومتریک (چهره) در این دفاتر قابل انجام است.
خدماتی که دفاتر پلیس +۱۰ انجام میدهند
نوشتن یک دیدگاه