عوارض سالیانه خودرو: اجبار یا اختیار

عوارض سالیانه خودرو: اجبار یا اختیار

عوارض سالیانه خودرو: اجبار یا اختیار

شهرداری در ازای خدماتی که به شهروندان خود می‌دهد، به صورت سالیانه عوارض دریافت می‌کند. عوارض سالیانه خودرو، یکی از این مواردی است که شهروندان مالک خودرو، باید آن را پرداخت کنند.

همیشه محاسبه عوارض سالیانه ماشین برای شهروندان سوال بوده‌است و ما برای پاسخ به این سوال به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای متن همراه ما باشید تا درباره چگونگی محاسبه عوارض ماشین و تعرفه سال ۱۴۰۰ توضیحاتی ارائه کنیم.

چرا عوارض شهرداری خودرو وجود دارد؟

عوارض شهرداری خودرو را می‌توان یکی از عوارض و مالیات‌های شهری دانست؛ که صرف هزینه‌های مدیریت، نگهداری و نوسازی شهر‌ها یا خیابان‌ها می‌شود. بهتر است بدایند که عدم پرداخت این عوارض باعث اختلال در ارائه خدمات شهری خواهد شد و درآمدهای ثابت شهرداری را به وقفه می‌اندازد.

عوارض سالیانه خودرو: اجبار یا اختیار

عوارض سالیانه خودرو برای نوسازی جاده‌ها استفاده می‌شود.

امروزه به دلیل ضعف‌های ریشه‌دار مدیریتی، افکاری در ذهن شهروندان ایجاد شده‌است که دریافت عوارض و مالیات به عنوان پول‌های اجباری از مردم، دریافت می‌شود و همین موضوع باعث شده که عدم شفاف سازی مشکلاتی را به وجود آورد.

تفاوت عوارض شهرداری و عوارض سالیانه در چیست؟

نکته مهم این است که عوارض شهرداری به عوارضی گفته می‌شود که برای کنترل آلودگی هوا که در شهر تردد می‌کنید، عنوان می‌شود و عوارض سالیانه شهرداری به عوارضی گفته می‌شود که هر خودرو باید در سال و با توجه به فرمول مشخص، پرداخت کند.

تعرفه عوارض خودرو در سال ۱۴۰۰

در تبصره ۶ ماده ۴۲ از فصل نهم قانون مالیات بر ارزش افزوده، اشاره شده‌است که مالک‌های وسایل نقلیه، باید عوارض خودروی خود را سالیانه پرداخت کنند. مبنای محاسبه عوارض سالیانه خودرو با توجه به مدل خودرو بوده و برای خودروهای تولید شده در داخل کشور، قیمت فروش کارخانه مد نظر است.

توجه کنید که برای خودروهای وارداتی مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی آن محاسبه خواهد شد.

پیش از سال ۱۳۹۸، تعرفه عوارض به میزان ۰.۱ از قیمت خودرو محاسبه شده و البته که این نرخ از ابتدای سال ۱۳۹۸ با یک رشد ۵۰ درصدی مواجه شد و به ۰.۱۵ درصد از قیمت خودرو افزایش پیدا کرد.

به طور مثال: اگر خودرویی در سال ۱۳۹۸ ارزشی معادل ۱۰۰ میلیون تومان داشت تا قبل از سال ۹۸ باید مبلغ ۱۰۰ هزار تومان عوارض پرداخت می‌کرد، اما بعد از سال ۹۸ مبلغی معادل ۱۵۰ هزار تومان به عنوان عوارض سالیانه در نظر گرفته می‌شد؛ که بسیاری از افراد تمایلی به پرداخت این مبالغ نداشتند.

عوارض شهرداری خودرو در سال ۱۴۰۰ با افزایش قابل توجهی همراه بوده و در برخی از خودرو‌ها، به میزان دو برابر افزایش داشته‌است.

همان‌طور که گفته شد، افراد تمایلی به پرداخت و محاسبه عوارض سالیانه خودرو ندارد و تنها راه حل و اهرم فشار برای پرداخت عوارض، جریمه ۲ درصدی دیرکرد پرداخت مالیات است. توجه کنید که در صورت عدم پرداخت عوارض سالیانه در زمان مقرر ، مالیات بر ارزش افزوده به ازای هرماه تاخیر، همان جریمه دو درصدی است.

عوارض خودرو‌ها در سال ۱۴۰۰

همان‌طور که اشاره شد، عوارض خودرو با توجه به مدل و سال ساخت آن محاسبه خواهد شد که در اینجا برخی از خودرو‌ها مشخص شده‌اند:

خودرو مدل عوارض خودرو در سال ۱۴۰۰
پژو پارس سال ۱۳۸۷ ۱.۶۰۵.۰۰۰ ریال
رنو پارس تندر ۱۳۹۶ ۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال
تویوتا پرادو GX ۲۰۰۵ ۲۹.۲۵۰.۰۰۰ ریال
تویوتا یاریس صندوقدار ۲۰۱۴ ۹.۱۵۰.۰۰۰ ریال
تویوتا پریوس ۲۰۱۷ ۱۱.۸۵۰.۰۰۰ ریال
تویوتا کرولا GLI ۲۰۰۵ ۷.۶۵۰.۰۰۰ ریال
رنو مگان اتوماتیک ۱۳۸۹ ۴.۵۷۵.۰۰۰ ریال
میتسوبیشی ASX ۲۰۱۸ ۱۴.۷۰۰.۰۰۰ ریال
دی اس ۶ ۲۰۱۸ ۱۸.۰۰۰.۰۰۰ ریال
لکسوس RX350 ۲۰۱۲ ۳۵.۲۵۰.۰۰۰ ریال

روش‌های استعلام عوارض شهرداری

برای پرداخت عوارض شهرداری خودرو دو راه وجود دارد می‌توان به صورت حضوری و آنلاین پرداخت انجام داد. برای روش حضوری به دفاتر خدمات شهری، مراجعه کرده و با پر کردن فرم‌های مرتبط، استعلام انجام خواهد شد. این مورد بسیار زمان بر بوده و باعث هدر رفت انرژی و زمان شما می‌شود.

از طرفی‌ برای استعلام و محاسبه عوارض سالیانه خودرو، می‌توان از طریق سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های طراحی شده، استفاده کرد تا در کوتاه‌ترین زمان و تنها با چند کلیک استعلام عوارض سالیانه خودرو مشخص شود و به پرداخت آن اقدام کرد.

عوارض سالیانه خودرو: اجبار یا اختیار

مبلغ و نرخ عوارض سالیانه خودرو به مدل ماشین بستگی دارد.

اگر خودروی شما در سامانه من ثبت نام شده باشد، برای استعلام می‌توانید شماره پلاک خودرو و شماره همراه را در سامانه من وارد کنید تا به سادگی عوارض شهرداری خودرو شما مشخص شود.

همچنین برای پرداخت این عوارض که به صورت اتوماتیک برای هر خودرو ثابت صادر شده‌است، دانستن شماره VIN لازم خواهد بود که بر روی کارت شناسایی خودرو نوشته شده‌است. همان حروف و شماره‌های ۱۷ کاراکتری که با حروف IR شروع شده و پس از آن اعدادی به صورت عمودی در ادامه به ثبت رسیده است.

مدارک مورد نیاز برای پرداخت عوارض خودرو به شهرداری

اگر به صورت حضوری به یکی از دفاتر خدمات شهرداری مراجعه می‌کنید، باید در نظر داشته باشید که دفاتر خدمات الکترونیک و دفاتر پیشخوان دولت، برای پرداخت عوارض خودرو یا استعلام آن، مدارکی را از شما دریافت خواهند کرد که این مدارک عبارتند از:

  • برگ سبز خودرو یا همان سند خودرو
  • کارت ملی مالک خودرو
  • اسناد پرداختی عوارض گذشته

نکات مهم در پرداخت عوارض شهرداری

برای اینکه عوارض شهرداری را پرداخت کنید، باید به چند نکته توجه داشته باشید این نکات به شرح زیر است:

  • با توجه به ماده ۴۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده، عوارض شهرداری برای خودرو‌های بالای ۱۰ سال به میزان ۱۰ تا ۱۰۰ درصد افزون بر مبلغ فوق خواهد بود.
  • بهتر است بدایند که نمی‌توان پرداخت عوارض شهرداری را به زمان فروش خودرو موکول کرد، زیرا بسیاری از افراد بر این باور هستند که هزینه پرداخت عوارض شهرداری در زمان فروش خودرو باید انجام شود. اما طبق قانون، تمام افرادی که دارنده وسایل نقلیه هستند، باید به صورت سالیانه به پرداخت عوارض اقدام کنند در این صورت مشمول جریمه دیرکرد خواهند شد که این جریمه ۲ درصد به ازای هر ماه است.
  • پرداخت عوارض شهرداری بر عهده فروشنده خودرو است و هر زمان که خودرو را خریداری می‌کنید، عوارض خودرو تا پایان آن سال بر عهده فروشنده ماشین است.

به طور کلی پرداخت عوارض شهرداری باعث می‌شود که خدمات بهتری داشته باشیم. اگرچه برخی از قوانین باعث می‌شوند که هزینه پرداخت کنیم، اما می‌دانیم که در نهایت این پرداخت هزینه‌ها برای آسایش و آسودگی شهروندان خواهد بود.

پرداخت عوارض خودرو هم یکی از این قوانین بوده که باید به آن عمل کرد تا سلامت جاده‌ها باعث رانندگی ایمن و مطمئن شود. همچنین کیفیت جاده‌ها و خیابان‌ها به کاهش تصادف‌ها و حوادث ناگوار کمک خواهد کرد.

در این مطلب در خصوص عوارض سالیانه خودرو برای شما گفتیم. اگر همچنان در این زمینه سوال یا ابهامی دارید، با مشاوران ما از طریق کامنت در انتهای همین پست در ارتباط باشید، تا کارشناسان بیمه دات کام در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشند.

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *