مفقودی گوشی
نکات مهم قبل از گم شدن گوشی
رعایت این نکات قبل از به سرقت رفتن گوشی تلفن همراه ضروری می باشد:
- بهتر است برای سیم کارت خود پین کد بگذارید. از این طریق در صورتی که گوشی شما گمشده و یا به سرقت برود، بعد از خاموش و روشن شدن آن امکان استفاده از سیم کارت شما وجود نخواهد داشت.
- اگر گوشی شما این امکان را دارد نرم افزارهای ضد سرقت را روی آن نصب کنید تا پس از گم شدن گوشیتان بتوانید گوشی را قفل کنید و یا اطلاعات خود را از راه دور پاک نمایید.
- بهتر است از قرار دادن فایل های شخصی و محرمانه در گوشی خودداری کنید.
- برای فایل های خود رمز بگذارید.
- پوکه سیم کارت و جعبه گوشی را دور نیندازید !!
اقدامات ضروری پس از مفقودی گوشی
در صورت مفقودی گوشی همراه، اقدامات زیر را برای پیگیری سریع تر انجام دهید:
با مرکز خدمات سیم کارت خود نیز تماس گرفته و از آنها تقاضا کنید که خط شما را یکطرفه کنند تا یابنده نتواند از خط شما استفاده کند، ولی در عین حال بتوانید با او تماس بگیرید و درخواست کنید گوشی را به شما تحویل دهد.
اگر یابنده پاسخ نداد یا مایل به تحویل گوشی نبود و یا گوشی خاموش بود باید جهت ردیابی گوشی خود اقدام کنید.
ابتدا باید سیم کارت خود را بسوزانید تا شخص یابنده مجبور شود سیم کارت خود را بر روی گوشی قرار دهد و شرکت های ارتباطی بتوانند خط او را ردیابی کنند.
برای مسدود کردن سیم کارت می توانید به همراه کارت ملی به یکی از نمایندگی های اپراتور خود مراجعه نمایید و یا برای خطوط همراه اول، با شماره ۹۹۹۰ و خطوط ایرانسل با شماره ۷۰۰ تماس بگیرید و سیم کارت خود را به صورت دو طرفه مسدود نمایید.
دقت کنید که مخابرات گوشی شما را فقط در صورتی می تواند ردیابی کند که شخصی سیم کارتی را بر روی گوشی شما قرار دهد و پس از آن با توجه به آدرس ثبت شده برای دارنده آن سیم کارت می توانید از طریق مراجع قضایی اقدام کنید.
جهت فعال شدن ردیابی گوشی در اپراتورهای مخابراتی می توانید از طریق اپراتورها و سامانه کشوری ردیابی گوشی های سرقتی/مفقودی (همیاب۲۴) اقدام نمایید.
مراحل بعد از مثبت شدن نتیجه ردیابی
۱- پس از اقدام به فعال کردن ردیابی در صورتی که نتیجه ردیابی مثبت باشد به منظور دریافت “نامه قضایی” جهت استعلام مشخصات صاحب سیم کارت، لطفا به همراه پرینت نتیجه ردیابی مثبت، کارت ملی، کارتن دستگاه یا فاکتور خرید به دادسرای شهر خود مراجعه نمایید.
در دادسرا باید شکوائیه با عنوان تحصیل مال نامشروع تنظیم کنید و بنویسید که با توجه به مثبت بودن نتیجه ردیابی خواستار پیگیری هستید (می توانید با پرداخت مبلغی بخواهید خودشان شکوائیه تنظیم کنند).
۲- شما نامه قضایی را به نماینده حقوقی اپراتور مربوطه تحویل می دهید و آن ها نیز پس از بررسی، مشخصات استفاده کننده از گوشی همراه با ادرس وی را به مرجع قضایی درخواست کننده ارسال می کنند.
۳- پس از دریافت پیامک از سوی دادسرا، برای ادامه فرآیند پیگیری به دادسرا مراجعه نمایید.
با افراده مجرب مشاوره کنید
مراحل ذکر شده صرفا جهت آشنایی مختصر شما با مراحل ردیابی و پیگیری گوشی مفقودی و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی بوده و توصیه میکنیم برای جلوگیری از صرف وقت و رسیدن به نتیجه مطلوب، مراحل کار را از طریق افراد مطلع و مشاوران حقوقی متخصص پیگیری کنید .
نوشتن یک دیدگاه